getwitter


Elke dag word ik wakker met het getwitter van de vogels in de tuin.
En toch wil ik meer, ik krijg er maar geen genoeg van, het is als een verslaving. Het eerste waar ik aan denk als ik opsta, het laatste wat ik zoek voor het naar bed gaan. Ook als de vogels al lang slapen. Dan ‘luister’ ik naar vreemde vogels van over de hele wereld, die elkaar van alles toefluisteren of -schreeuwen.
Bij gebrek aan bekenden (weinig van mijn leeftijdgenoten vinden het twitteren een waardige bezigheid) zoek ik naar semi-bekenden, kleine en grote wereldburgers uit de media, die allemaal bekenden van elkaar lijken te zijn of het in ieder geval lijken te worden. Zo ontbijt ik pannekoeken met Jeroen van Koningsbrugge terwijl Halina Reijn ook even aanschuift. Daarna geniet ik van een kopje koffie met Ilse DeLange terwijl op de achtergrond Perez Hilton roddelt over Tiger Woods. En terwijl je zit te lunchen met Mr. & Mrs. Stephen Fry, ga je tussen neus en lippen door even partij kiezen voor Patricia Paay, hoewel je normaal gesproken Theo Maassen interessanter vindt (maar zoals ik al twitterde: ‘Grof is niet persé leuk’). Even later word ik dan in slaap gesust door Francisco van Jole of weer wakker van de eindeloze woordenstroom van Dijkshoorn.
Jezelf één voelen met wereldburgers heeft natuurlijk iets wereldvreemds, zeker als je in the middle of nowhere woont in de meest vergeten landelijke uithoek van een historisch maar intellectueel volledig ingedut stadje. Maar misschien daarom wel zo leuk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s