Water

Na alle overstromingen die we deze winter hebben gehad was het deze week de beurt aan een plotseling gebrek aan water. Nee, geen heftige droogte, maar een kapotte waterpomp.
Drie dagen hebben we zonder water in huis gezeten en – cliché – dan pas weet je wat je mist!
Na de eerste dag vloekend en tierend door huis te hebben gelopen, zwaar mopperend op het noodlot dat me deze winter zo hevig treft (sic! laten ze het in Haïti niet horen..), begon ik me te realiseren hoe geconditioneerd wij leven.

Het leven staat ineens stil zonder stromend water. Je wilt eten koken, shit, geen water om te koken. Je pakt iets smerigs op of doet je modderige schoenen uit, shit, geen water om je handen te wassen. Je gaat een keer naar de wc en alles is nog in orde, maar de tweede die gaat kan niet meer doortrekken want, shit (..), geen water. Je hebt dorst, shit, geen water om te drinken. Mijn vakantiehuis was net een weekend verhuurd en dan heb ik lakens, dekbedovertrekken en handdoeken van 6 personen te wassen en inderdaad, shit, geen water voor de wasmachine. Wil ik marmelade maken van de sinasappels en citroenen die ik in kratten had klaarstaan, kan ik ze ten eerste niet schoonboenen en ten tweede is de grote pan nog vet van het uitkoken van het varkensspek na de slacht, dus jawel, shit, geen water. Alles draaide ineens om het niet hebben van stromend water. En ik dacht er aan om maar gewoon naar bed te gaan en wakker te worden als alles weer functioneert.

Als je altijd gewend bent dat het zo vanzelfsprekend is dat er schoon water uit een kraan stroomt, dat je er geen moeite voor hoeft doen, dat je er niet eens over hoeft na te denken, dan schrik je en besef je verbijsterd de overweldigende niet-aanwezigheid ervan als het even niet werkt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s