Averij

Het was een winter zoals we gelukkig niet al te vaak hebben meegemaakt en hopelijk gaat het ook geen nieuwe trend worden, qua klimaatverandering enzo. Maar het heeft geen zin je over de ongewisse toekomst zorgen te maken als je je handen al vol hebt aan het heden.

Deze zomer hadden we al ontdekt dat het peil van de dieseltank, die via de cv-ketel voor warm water en de verwarming in huis zorgt, wel erg snel zakte. In de zomer met temperaturen van boven de 35º zet je geen verwarming aan (ja, hûh!) en het water komt dan al bijna warm uit de koud water kranen, dus geen reden om veel brandstof te verbruiken. Nu vermoeden we dat ergens een lek is waardoor warm water nutteloos wegloopt en sinds de zomer hebben we dus de warm water thermostaat op koud staan, omdat we niet weten wáár het lekt zit. Alleen om te douchen gaat de knop even aan. De buurman-loodgieter die hier is geweest voor de kapotte waterpomp, waar ik al eerder over schreef, wil tegen de tijd dat het niet meer regent wel eens komen uitzoeken of het lek op te sporen is. Maar eerst moet de bodem rondom het huis goed opdrogen, dus tegen de tijd dat er hopelijk een oplossing wordt gevonden, zonder veel breekwerk, zijn we al gauw een jaar verder.

De afvoer van ons huis is vrij slecht aangelegd, met teveel bochten en te weinig niveauverschil, waardoor we regelmatig verstoppingen hebben, ofwel in de badkamer ofwel in de keuken, ofwel in ons huurhuis. Vorige week was de keukenafvoer verstopt doordat er nu teveel koud water wordt gebruikt… Vorig najaar nog hadden we een enorme overstroming in ons huurhuis omdat de door vet en overmatig afwasmiddel verstopte keukenafvoer dichtgeslibd was. Resultaat was dat het water naar boven kwam en in een slaapkamer boven de terracotta tegels opsteeg waardoor er plasjes water in de slaapkamer lagen. Niet best voor de verhuur natuurlijk en gelukkig zijn we er dankzij aardige huurders nog doorheen gemazzeld. Verzekering ingeschakeld en gelukkig wilde de technicus wel verklaren dat het door een gebroken pijpleiding was veroorzaakt (jaja, oplichting van de verzekering, vertel het niet verder!), waardoor de reparatie én het opnieuw schuren, bewerken en in de olie zetten van de terracotta vloer grotendeels door de verzekering is betaald.

Ik wil nu echt de lente ingaan, zonder nog meer averij, hoewel ik het waarschijnlijk niet zelf voor het zeggen heb. Maar waar ik wel voor kan zorgen is dat ik ophoud met zeuren en weer lekker alledaagse observaties ga bloggen. Daarvoor is het blog uiteindelijk ook bedoeld. Dus hopeijk tot snel met iets leuks!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s