heksen en andere hulpverleners

Uitgedaagd door mijn twittercollega @berendquest ‘vind ik het nodig’ om te reageren op zijn blog over ‘goocheldozen, kleurenkijkers en ander tuig’ (http://is.gd/cSuzO).

Ik houd niet van een heksenjacht.

Ik houd namelijk van heksen. En laat ik voorop stellen dat een goede heks totaal niets te maken heeft met de goocheldozen waar Berend zich over opwindt. Wel worden ze uit onwetendheid met z’n allen in de hoek ‘alternatieven’ geveegd om te worden opgehaald door de vuilnisdienst. En het liefst nog met het rouwkaartje van Sylvia Millecam ernaast, want dat bewijst hoe gevaarlijk ze zijn.

Heksen waren vroeger gewoon wijze vrouwen, die fungeerden als genezer, psycholoog, vroedvrouw, medium en magiër. Het berechten van heksen in de geschiedenis is altijd gepaard gegaan aan angst.

Angst die ook Berend kent.

Ook ik ken angst.

En ook ik geloof in de liefde.

En door dat geloof in de liefde ga je in je leven op zoek naar een weg die je over de angst heen tilt en in de armen van de liefde drijft. Een weg die bij velen vanzelf verloopt, zonder teveel inmenging van hulpverleners.

Maar niet iedereen is zo gelukkig.

Vele mensen raken beschadigd in hun leven. En velen hebben daar op een gegeven moment zoveel last van dat ze hulp nodig hebben bij het afpellen van de beschadigde schillen totdat ze weer bij hun eigen kwetsbare kern uitkomen. Daar zijn psychologen, psychiaters, sociale werkers, mental coaches en een eindeloze rij al dan niet afgestudeerde hulpverleners voor. Je zou bijna denken dat er voor elk individu wel een hulpverlener is in Nederland. Maar wat als die voor jou niet de juiste methode weten te vinden, of jij niet de juiste hulpverlener weet te vinden die bij jouw specifieke problemen past? Vaak ga je dan zoeken naar alternatieven.

Dat is een moeizame reis, want de alternatieve hulpverleners zijn niet zo goed georganiseerd als de reguliere hulpverleners. Bovendien moet je er nog vaak zelf voor betalen. En ja, er zijn ontelbaar veel charlatans die daar misbruik van maken. Laten we die voor de duidelijkheid Wicked Witches noemen. Maar voor diezelfde duidelijkheid wil ik nu een lans breken voor de, evenzo ontelbare, Good Fairies, de goedaardige heksen. Ze zijn moeilijker te herkennen, maar als ze op je pad komen, veeg ze dan nooit weg, want ze kunnen van onschatbare waarde zijn in je leven.

Hoe herken je een Good Fairy? Niet met je verstand, vrees ik, want dat is de duivel die je in je verward moment juist zo dwars zit in je leven. Je herkent ze met je intuïtie. Dat onuitlegbare gevoel waar de wetenschappers zo op tegen zijn, maar wat al honderdduizenden jaren de mensheid in stand heeft gehouden. Zoiets als angst, maar dan met wat meer vertrouwen in de ander.

Het is dus geen ‘geloven’. Dat doe je inderdaad in de kerk, of gewoon thuis, in wat jij ook maar wilt. Het is het vertrouwen op je intuïtie wat je nodig hebt.

En helaas ontbreekt het daar aan bij heel veel mensen, die daardoor weer slachtoffer worden van de charlatans, die daardoor weer de slechte naam opeisen voor alles wat alternatief is.

En dat is hetzelfde als alle moslims de schuld geven van wat terroristische organisaties op hun kerfstok hebben.

Ik heb zo mijn eigen ervaringen opgedaan. Ze zijn te persoonlijk om die in mijn blog te beschrijven, maar ik kan je garanderen dat ze bestaan. The Good Fairies. De goede heksen die hun bijzondere gaves, want dat zijn het, benutten om anderen belangenloos te helpen.

var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push([‘_setAccount’, ‘UA-17567656-1’]);
_gaq.push([‘_trackPageview’]);

(function() {
var ga = document.createElement(‘script’); ga.type = ‘text/javascript’; ga.async = true;
ga.src = (‘https:’ == document.location.protocol ? ‘https://ssl’ : ‘http://www’) + ‘.google-analytics.com/ga.js’;
var s = document.getElementsByTagName(‘script’)[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s