Archief: zoek de verschillen

Dit zijn restanten van een oude ansichtkaarten collectie, die ik na vele jaren (en keren meeverhuizen) uiteindelijk gedumpt heb op een lokale markt. Je kan en wil namelijk niet altijd alles mee blijven sjouwen in het leven..
Hier een paar uitzonderlijke, vooral overspelige, die ik heb bewaard.


Deze twee zijn restanten van een veel grotere serie die ik waarschijnlijk per ongeluk meeverkocht heb. Niet overspelig, wel prachtig gestyleerd

Deze serie begint romantisch, maar ik raak er enigszins van in de war.. Waar hebben ze nu ooit geposeerd en met wie.. zoek het origineel (let op zijn hand)

En bij sommige bewerkingen vraag je je af waarom ze in vredesnaam zoveel moeite doen?

Een feestje bouwen met dit stel zie ik wel zitten

Maar met deze daarentegen..  En wat doet die vogelkooi daar op de achtergrond?

Zag mijn kamer er ook zo uit? Of toch niet.. Sommige posters herken ik natuurlijk wel

 

Maar let toch op de details, ze zijn om van te smullen. Kleedje kan tweezijdig gebruikt worden, modellen ook..

Afspraakje in het bos met je vrijer, morgen moet-ie weer naar de kazerne.. (nog tijd voor een ander bloesje, dat weer wel)


En wie kent deze kaarten niet! Puur handgeborduurd?


Even heel wat anders, Relikaarten. niet die ècht kitscherige met die spreuken er op, maar deze Überkitsch: Der Kleine Samuel, ooit aan iemand verstuurd in januari 1924 (of 24 januari ..?)


Een beweegkaart, pré-3-D, Jezus loopt over het water en je kan de apostelen/vissers zien roeien

Deze kaart kan je vast nog vinden in Italië, St.Pietersplein in Rome

Terwijl deze in Spanje nog volop in de roulatie zijn, voor elke maagd een kaart. Hier de Virgen del Carmen, zelfvoldaan neerkijkend op brandende zondaars terwijl haar kind roept: “Tja, eigen schuld dikke bult”


Nee, dan de èchte helden: Astronauten. Eerst een van ‘The First Men on the Moon, july 21, 1969 (Xograph Composite of Nasa Moon Photographs). Weer zo’n pré-3-D kaart, waar de aarde op de achtergrond wat verschuift

En hier de helden van de andere kant, Russische kosmonauten van de jaren ’60. Yoeri Gagarin en hondje Laika ontbreken, die heb ik iets te goed opgeborgen..

Nog weer wat andere helden uit de jaren ’60. Resp. Cliff Richard, Trini Lopez en Vince Taylor. Ooit had ik nog Anneke Grönloh, The Blue Diamonds, BB, CC, MM en vele sterren, maar die verkochten het gemakkelijkste..

En minder bekende muzikanten..


Deze twee jongetjes ontroeren me altijd..


Nu wat antihelden, deze kaarten verzamelde ik tegen wil en dank. Ze lagen namelijk overal te koop, vooral in die kleine onooglijke winkeltjes in Portugal (jaren ’70) en Spanje (jaren ’90) en hoewel ze gruwelijk zijn, zijn ze ook een tijdsbeeld..


En hoe zagen de stranden er vroeger uit? Oostende:


Zandvoort:


Noordwijk aan Zee:

En last, but not least, een paar enveloppen die ik vond in de binnenlanden van Australië in de jaren ’80. Ik neem aan dat die nu niet meer te koop liggen, i.v.m. politieke correctheid (maakt soms meer kapot dan je lief is..)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s