Archief: Self Portroids-I (1984)

In mei 1983 ging ik op mijn 28e voor het eerst in mijn leven zelfstandig wonen. Ik had een langdurige relatie achter de rug, die toen wel spannend leek, maar achteraf gezien niet erg gezond en vaak destructief was.

De daarop volgende jaren stonden in het kader van hevige twijfels en worstelingen, hoop en wanhoop, plezier en verdriet, verliefdheden en diepe teleurstellingen. Kortom, pogingen tot zelfreflectie in de hoop een nieuw zelfvertrouwen te vinden, dat niet gebaseerd was op de bevestiging van een ander.

Ik trok in mijn eerste piepkleine halve woning op drie hoog achter in de Jordaan. Mijn eigen domein, waar niemand mocht komen, behalve op mijn persoonlijke uitnodiging. Dit was mijn nieuwe, bijna nog maagdelijke eigen leven.

Het was in die zoekperiode, die meer dan 12 jaren duurde, dat ik begon mezelf vast te leggen met een polaroid camera. Soms naturel, maar meestal verkleed en opgemaakt naar gelang de stemming van dat moment. Ik had wel eens zelfportretten genomen met de polaroid, maar de echte verslaving begon met deze foto in 1984 (dat deze foto later nog iemand anders zou inspireren tot het schrijven van een lied had ik toen nooit kunnen bevroeden…)

Hier nog een aantal Self Portroids uit datzelfde jaar:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s