Diepe Zucht

Alweer bijna 2 jaar zit ik op twitter, waarvan ik er zo’n anderhalf jaar intensief gebruik van heb gemaakt. Er waren momenten dat ik alle letters opzoog, een onstilbare honger naar informatie, ideeën, grappen en grollen. Vooral ook al die meningen liet ik tot me komen om ze soms nog dagen achtereen te herkauwen.

En nu ben ik meningenmoe. Nederland voelt weer ver van mijn bed. Ik leef daar niet meer, ik leef hier, in mijn kleine microkosmosje. En daar is geen Frontaal Naakt, geen Geen Stijl, geen Berendquest, geen Ollie van Olaz, geen Bert Brussen, geen Nurks, geen Doldrieschteblogger, geen Krapuul, geen Gavi Mensch.. Ik kan nog wel een tijdje doorgaan met de lijst, want de hoeveelheid bloggers met een uitgesproken mening over de ‘dingen van de dag’ lijkt eindeloos in Nederland. De een is boos, de ander gekwetst, de ander weer kwetsend, maar ieder voor zich wordt maar niet moe van het beoordelen en bekritiseren van de maatschappij waarin zij leven.

En dat is hun recht, Nederland is een democratie. En één waar nogal wat oud democratisch goed en slecht aan het verschuiven is op dit moment. Daar zijn sommige mensen heel erg blij om, anderen angstig, anderen verontwaardigd of anderen weer lyrisch. Prima. Maar ik hoef het even niet meer allemaal te lezen. Ik wil weer terugkomen in mijn hier en nu, mijn zelfgekozen ballingschap, mijn kleine wereldje.

Ik zeg niet twitter vaarwel, maar ik ben er wel steeds minder vaak te vinden.
En ik zal twitter opnieuw uitvinden, die nieuwe vorm zoeken, waarbij ik me weer laat verrassen door leuke, kleine verhalen.
Verhalen die me niet steeds een mening willen opdringen, ook al zullen de schrijvers ervan allemaal zeggen dat ze ‘alleen maar hun mening kwijt willen, en niet aan anderen opdringen’.

Maar de grootste inconsequentie van mijn leven is dat ik met dit blog ook weer duidelijk een mening heb gegeven.. Zucht..

Een Reactie op “Diepe Zucht

  1. Pingback: Het Blogbal | Hondaluza·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s