Paradise Regained?

– vervolg op mijn vorige blog

Na een week lang met zware hoofdpijn te hebben rondgelopen, steeds somberder malend over het ergste doemscenario, heb ik vandaag op aandringen van Francis besloten dat, wat er ook in de toekomst kan gebeuren, dit niet mijn leven van nu moet vergallen.


Wel zijn we heel veel te weten gekomen de afgelopen week. Maar eigenlijk weten we ook nog helemaal niks!
Je moet technisch, juridisch, politiek en financieel geschoold zijn wil je het project ‘Corredor Mediterráneo’ kunnen volgen.
We waren vandaag bij het gemeentehuis in Ronda om inzage te krijgen in de plannen zoals ze nu opgetekend liggen en een kopie van de plattegrond van onze zone mee te nemen. ‘Heeft u een pendrive bij u?’ werd er gevraagd. Eh… nee, hoezo? ‘Nou dan kunt u het hele pakket meenemen, want u snapt dat we dit niet allemaal voor iedereen kunnen uitprinten’.
Toen ik eens goed keek naar ‘dit’ zag ik een stapel papier liggen, formaat A3, in drie delen gebundeld en gezamenlijk zo’n 20 centimeter hoog.. Toch wel handig die techniek, alles past ruimschoots (1,3 GB) op een usb stick.

In theorie worden er 6 alternatieven aangeboden op het traject ‘Antequera-Ronda’, want daar hebben we het over. De eerste drie alternatieven hebben alleen betrekking op het traject rond Antequera, dus voor ons niet van belang. De overige drie alternatieven die zijn uitgewerkt betreffen twee studies die naar Ronda leiden, min of meer gebruik makend van het oude spoor, dat verbreed zou moeten worden. Maar dat spoor leidt dwars door Ronda en door Arriate en is dus tegen de Europese normen. Het laatste alternatief is bedacht ten westen van zowel Ronda als Arriate en loopt daarom door onze achtertuin..(even kort door de bocht uitgelegd, de werkelijkheid is véle malen ingewikkelder)


Als je het zo bekijkt dan ben je gauw geneigd om dat doemscenario voor je te zien. Maar de mens zou geen mens zijn als ie niet uitwegen zoekt. Zo is er bij voorbeeld door een vlijtige meneer, een Britse econoom met ingenieur-zoon, die zich het lot van de vallei aantrekt, onderzoek gedaan naar de meerkosten als er een extra tunnel zou worden gebouwd, verder ten westen van ons, dwars door de heuvelrug. In dat geval zouden wij (en het overgrote deel van de valleibewoners) er betrekkelijk weinig last van ondervinden. Dit plan moet nu via een verweersprocedure (‘alegaciones’) voor de rechtbank voorgelegd worden, maar je kan op je vingers natellen dat men niet op een ‘zevende versie’ van het traject Antequera-Ronda zit te wachten. Opnieuw zal er dan bodemonderzoek gedaan moeten worden, berekeningen en wat al niet meer. Maar hoop doet leven.

Intussen is er door een verontrust hotel (dat bij deze plannen ook zijn deuren moet sluiten) een advokatenkantoor in de arm genomen. Deze advokatengroep ruikt nu echter geld en probeert nog meer angst te zaaien onder de bevolking om daardoor zoveel mogelijk potentiele klanten=geld te verzamelen. Hoeren zijn het, en dat is eigenlijk een belediging voor de prostitutie. Geldwolven waar je wel eens over leest in die financele thrillers van John Grisham. Die als er ergens een ramp gebeurt, als vliegen op de stront afkomen en maar graaien waar ze kunnen.

Deze advokatengroep heeft zijn sporen al eens eerder achtergelaten in de omgeving omdat ze het omstreden, deels illegale, veel te grote luxe golf-resort ‘Los Merinos’ vertegenwoordigen. En ik zou terug in de tijd moeten om duidelijk te kunnen maken hoeveel ellende ze hebben aangericht in naam van hun corrupte maffioze opdrachtgevers onder bescherming van de toenmalige burgemeester van Ronda (die nu eindelijk ook zelf voor de rechter moet verschijnen wegens corruptie!). Veelvuldig valselijk beschuldigen en voor de rechter slepen van mensen wiens enig ‘vergrijp’ was dat ze protesteerden tegen de onverantwoordelijke aantasting van een door UNESCO beschermd natuurgebied. Dat waren enge jaren, waarbij door middel van repressie, bedreigingen en uiteindelijk allemaal ongegrond verklaarde rechtzaken iedere tegenstander geïntimideerd werd door ‘Los Merinos’, vertegenwoordigd door… jawel.. exact dít zelfde advokatenkantoor!
En verwachten ze nu echt dat iedereen dit vergeten is? Mij, en met mij vele anderen, staat het nog maar al te goed bij wat voor een jaren van angst, financiële en emotionele ellende dat heeft betekend voor de gedupeerden.

Een week van emotie op emotie dus, maar nu ben ik geloof ik wel zover om het wat meer op zijn beloop te laten. Geen advokaat voorlopig (we hebben er overigens nog flink wat in de familie) en geen gedachtes meer over ‘ik ga alles kwijtraken wat ik bezit’. Attent blijven, dat wel, maar ik mag van mezelf niet meer in paniek raken.

The power of positive thinking, yeah man, weet je nog! *Wierookje aansteekt*

Een Reactie op “Paradise Regained?

  1. Wierookje, altijd goed! Blijft natuurlijk helemaal K die toestand, zegt @Vrouwke van S, die weer eens niet kan inloggen met haar WordPress account.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s