Water bij de Wijn

De winterblues is weer gearriveerd.
Met van die nachten waar je om 4 uur wakker wordt om dan compleet zinloos te liggen piekeren, bij voorkeur over geld. Of eigenlijk, natuurlijk, het gebrek er aan. In de duisternis van de nacht ziet alles er zwarter uit dan wanneer er weer wat licht opdoemt. Het zal niet voor niets zijn dat de meeste mensen (night creatures uitgezonderd) daarom ’s nachts ook gewoon slapen.
Zou ik ook moeten doen, maar het is hier zo stil altijd. Zó stil, dat je wakker kan schrikken van een blaadje dat ineens op je dak valt. Een gans die zich nog even omdraait. Of de hond die aanslaat.

Iets in mij kan niet tegen geldgebrek. Ik probeer het al jaren te overwinnen, maar elke winter die wat tegenzit blijft een mentale opgave voor me. Als het geen averijen zijn, of overstromingen, dan is het wel gewoon het uitblijven van boekingen. In de winters draaien we meestal op spaanse weekend klanten en vooruitbetalingen van directe boekingen. De spaanse markt is zodanig ingestort dat de weekendjes er niet meer van af kunnen. En, ik mag niet klagen maar toch, de boekingen van dit lopende jaar zijn tot nu toe bijna allemaal via een buro gegaan, en die betalen pas een paar weken voor aankomst.

Dus daar lig ik dan te rekenenen in bed. Honderzesenzeventig euro en drieënvijftig cent op de bank, geen boekingen tot eind april, dat is dus zo ongeveer 11 euro per week… Echt waar, die rekensommetjes maak ik dan echt in mijn hoofd, zo dom ben ik dus.

Maar zo dramatisch zal het heus niet verlopen, er komt altijd wat binnendruppelen als de nood het hoogste is, dus waarom nu niet. En nee, ik ga nu niet tegen mijzelf zeggen dat er een recessie is, dat de crisis dit jaar veel erger wordt omdat de reserves op zijn, of dat het 2012 is.
Ik denk dat natuurlijk wel een beetje, maar wíl het niet denken.
Dus kop in het zand en denk maar terug aan die dame die ooit mijn karmahoroscoop trok en zei: Jouw ‘drakenstaart‘ (de les die je dit leven moet leren) staat in het teken van ‘water bij de wijn doen’.
En hoe grappig dat bezoek en hoe raar dat mens ook was, die woorden geven me troost en probeer ik na te leven.

2 Reacties op “Water bij de Wijn

  1. Ow jezus, geldgebrek is ook gewoon tergend! Kop op meid, blijf je huisje spammen via Twitter, Facebook whatever! Ik zal 'm direct RT-en. Dat is toch het enige dat ik kan doen. @VrouwkevanS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s