Leven in de tuin

‘Ik ben omringd door leven’, schreef ik laatst in de epiloog van mijn serie ‘Huizen en Hoven’. Waar ik zit, in mijn kamertje, kijk ik uit op de tuin waar momenteel alle granzen grazen, terwijl de honden er rustig omheen liggen. Het is gelukt om de grote hond Acha op te voeden, zodat ze geen kuiken-tapaatjes meer eet.  Zij geeft nu verder het goede voorbeeld aan haar dochter Tora, terwijl de kleine Gohan groen blijft zien van jaloezie op alles wat beweegt en de aandacht van hem afleidt, maar die veel te klein is om een moedergans te trotseren, hij zou compleet omver geblazen worden.

 

En hoe klein de poesjes ook zijn, zij blazen net zo hard als de ganzen..

De ganzenfamilie heeft zich intussen opgesplitst in drie groepen, die allen hun territorium afbakenen. Groep een is de grootste en bestaat uit de nieuwe Alpha-male ‘zonder naam’ met drie vrouwtjes en 11 kuikens die kort na elkaar als eerste geboren zijn.

Groep 2 is de verstoten Manolo die zich onfermt over een witte gans die, wat later dan de anderen, 3 kuikens heeft uitgebroed. Hij wordt weggeblazen door Alpha 1 met zijn groupies als hij te dichtbij komt.

Groep 3 is Moeder de Gans, die als laatste 7 kuikens heeft uitgebroed en die zich nu in haar eentje zich moet verdedigen tegen alle andere volwassen ganzen, èn haar kroost moet beschermen tegen de grotere ganzenkuikens, honden, katten, mensen, uilen, kortom de grote boze wereld. Vandaag viel zij de paraplu van Francis aan met de felheid van een leeuwin!

Eenieder die denkt dat dieren in de natuur allemaal lief en aardig zijn en de mens de slechterik, zou eens een paar dagen hier de ganzen of de kippen moeten komen observeren. We leven hier in een hels paradijs!

Deze diashow vereist JavaScript.

2 Reacties op “Leven in de tuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s