Oneerlijk

Als ík me al voel alsof ik een harde stomp in mijn buik heb gekregen vanmiddag, hoe zou zíj zich dan moeten voelen? Hoe voel je je als je te horen krijgt dat je weer een kanker in je lichaam hebt. Ik weet het niet, het is mij nooit overkomen. Mijn zusje daarentegen is het maar al te vaak overkomen. Dit is de vijfde keer. En allemaal andere, ze spaart geen dubbele soorten.

Wel verzamelt ze ook andere ziektes, variërend van accute blindedarmontsteking in haar kindertijd tot een aantal jaren geleden een zware herseninfarct, met halve verlamming tot resultaat. Geboren in een verkeerd lichaam. Eentje dat je eigenlijk zou moeten kunnen ruilen wegens ernstige defecten.

Wij, de rest van de familieleden, kunnen alleen maar verzuchten hoe oneerlijk het is, dat zij alles krijgt en wij gezond blijven.

Zij, daarentegen, is een vechter. Koppig als ze is gáát ze er weer voor. Ze heeft zich nu al zestig jaar weten aan te passen, en als het aan haar ligt wordt ook dit monster bij de hoorns gepakt. Dat ze daarin wordt bijgestaan door haar oneindig zorgzame lief is een niet onbelangrijk detail. Maar uiteindelijk zal zij weer door dat dal moeten gaan. Laten we hopen dat het dit keer een heel ondiep kuiltje blijkt te zijn..

This one’s for you..

 

Update 18 maart 2012: Vandaag heeft ze de uitslag van de PET scan gekregen en die is niet goed. Uitzaaiingen in lever en longen. Meer tests gaan volgen.

Ik woon te ver weg nu..

16 Reacties op “Oneerlijk

  1. ja ik lees dit nu ook pas
    heb je dit allemaal wel goed verwerkt?
    tenminste als dit eigenlijk wel mogelijk is.
    Vreselijk wat je zus is overkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s