Kracht en schoonheid

Gisteravond was weer het jaarlijkse Gala Fin de Curso van Club Bushido, waar Santiago zijn karatelessen volgt. Hij beoefent deze sport nu al sinds de zomer van 2008 met heel erg veel plezier. Hij is er bovendien nog eens heel erg goed in, wat mag blijken uit zijn goed gevulde prijzenkast. In die 4 jaar heeft hij ontzettend veel nieuws leren kennen, niet alleen de steeds ingewikkelder wordende ‘kata’, maar ook rivaliteit, broederschap, discipline, vriendschap en vooral ook zelfvertrouwen. De verlegen jongen die hij was (is!) durfde toch mooi wel deel te nemen aan allerlei competities op procinciaal niveau. Dit jaar heeft hem dat in zijn categorie al drie 2e plaatsen opgeleverd in de Liga (een reeks wedstrijden), en ook de 1e plaats in de ‘Promesas de Málaga’. Gisteravond werd hij met nog zo’n 25 anderen ten overstaan van alle clubleden, hun families en vrienden in het zonnetje gezet door zijn even zo trotse leraar. Dit competitieseizoen heeft de club met ruim 40 wedstrijddeelnemers 130 prijzen in de wacht gesleept op provinciaal, landelijk én internationaal niveau.

Prachtige resultaten waar ik als kloek natuurlijk supertrots op mag zijn. Maar ik ben vooral zo verguld met het feit dat hij zich thuis voelt in deze sport, die, mits door een goede leraar onderwezen, hem van pas zal komen in de gehele rest van zijn leven. En dat hij een goed leraar heeft staat wel vast. Antonio Bravo is een sobere man, een soort spaanse Miyagi uit Karate Kid, die met zijn hele gezin zijn leven inricht rond de even zo sober ingerichte karateschool. Zijn vrouw, Pepi, is de moeder van iedereen en is ondanks haar zwakke gezondheid altijd goedgehumeurd. Hun beider dochters zijn opgegroeid op de matten van de school en hebben beiden met de opgewektheid van hun moeder en de kennis en discipline van hun vader zonder frustraties de zwarte band behaald en genieten zichtbaar van hun sport. Antonio Bravo wordt door ‘kenners’ een van de beste trainers van Spanje genoemd en laten we met alles waar Ronda in tekort schiet dan maar genieten van dit onbetaalbare voordeel!

Het eindejaarsgala is voor mij een hoogtepunt en ruime beloning voor al die keren dat ik in de auto moet stappen om hem naar zijn lessen te brengen. Ik raak altijd weer geëmotioneerd bij deze massale vertoning en krijg afwisselend last van kippenvel en vochtige ogen bij het zien van zoveel eenheid, kracht en schoonheid. Chapeau!

4 Reacties op “Kracht en schoonheid

  1. Mooi!! Luza.
    Heel herkenbaar ook als moeder van 2 dochters, die altijd met veel plezier aan atletiek deden en vele prijzen wonnen.
    Trots, tranen & kippenvel waren er altijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s