Dramatische wending

Hij was zojuist afgestudeerd in de rechten en dat moest gevierd worden. In zijn geliefde omgeving van San Pablo de Buceite had hij op de jaarlijkse romeria afgesproken met een groep vrienden. Trots reden ze rond, hoog op hun paarden. De drank vloeide zoals gebruikelijk. Hij schudde de last van de jarenlange studie van zich af en dacht hoopvol aan de dag dat hij zijn eigen praktijk zou beginnen als advokaat.

Van drank moet je pissen, dus hij zonderde zich af en reed naar de rivier. Met jeugdige overmoed sprong hij van zijn paard in de rivier. Hij kwam niet goed terecht. Dwarsleasie.

Ruim 30 jaar lang bewoog hij zich door de stad in zijn rolstoel. Hij leek nog steeds van het leven te houden, ondanks zijn bijna volledige verlamming en constante pijn. Maar hij had toch zijn eigen praktijk opgebouwd. En hij keek nog graag naar de vrouwen. En veel vrouwen keken nog graag in zijn blauwe ogen. Aan vriendinnen ontbrak het hem niet. Maar zijn lichaam sleet, hij moest steeds vaker in het ziekenhuis worden opgenomen.

Gisteravond, op 11 juli 2012, rond 19.00 uur, besloot hij zijn leven een laatste dramatische wending te geven. Hij ging zijn huis uit en wachtte geduldig voor de spoorwegovergang. Met zijn laatste kracht reed hij op het juiste moment met zijn rolstoel vooruit het spoor op.

We wensen hem de vleugels toe die hij in het leven had verloren.

5 Reacties op “Dramatische wending

  1. Iemand die ondanks alles de baas over zijn eigen leven wilde blijven. Klinkt mooi, maar je moet er inderdaad ook maar de moed voor op kunnen brengen. Sterke vent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s