Huisje kopen?

Na een zomer lang sappelen om van die achterstallige betalingen (lees creditcard) van de winter af te komen en dus wéér geen cent opzij te kunnen leggen voor de komende winter, zakt mij af en toe de moed diep in de schoenen. Het ene kapotte apparaat is nog niet gerepareerd of een ander onderdeel kondigt zich alweer aan om een aanslag te doen op de niet bestaande financiële reserves. Gelukkig blijft er (tot nu toe) nog steeds geld binnenkomen uit de verhuur, anders had je wat mij betreft John Williams mogen inschakelen. Wat er in komt gaat er echter even hard (of net ietsje harder) weer uit. Er is nooit even een rustpuntje, dat ik bij voorbeeld naar mijn bankrekening kan kijken en denk ‘hmmm, het gaat allemaal kloppen deze maand en we kunnen misschien wel op mijn verjaardag uit eten gaan…’ O wee als deze gedachte even opkomt, er springt dan gelijk een zekering in de stoppenkast, of er verbrandt een motor, of een wasmachine begeeft het. De schadepost is dan zeker 3x de waarde van een uit-etentje voor het hele gezin.

Twee huizen onderhouden met daarbij de hele infrastructuur er omheen, het is een bijna onbetaalbare luxe aan het worden voor ons. De verhuur loopt, maar stagneert op een zelfde nivo als van de laatste 3 a 4 jaar. Er zit geen stijgende lijn in die inkomsten, maar wel in de uitgaven, aangezien je moet blijven investeren in het verbeteren van je service en bovendien alle lopende kosten per jaar schrikbarend stijgen. Bijverdiensten zijn ook nog eens drastisch teruggelopen, er zijn geen betaalde klussen meer te vinden en mijn vroegere extra inkomsten kwamen vooral uit handarbeid (zoals jams en conserven op markten en aan hotels verkopen) zijn allemaal gestopt wegens gebrek aan interesse (klanten) of de juiste papieren.

Op zich zijn onze lasten helemaal niet zo hoog en zijn de inkomsten heel aantrekkelijk. Maar het is nèt dat kleine beetje reserve dat je nodig hebt om de rek er in te houden, dat we niet hebben. Het gebeurt dan ook steed vaker dat ik ervan droom om de hele boel te verkopen. Weg met al die zorgen, weg met al dat onderhoud, huur een huis voor een tijd, stop je geld in een sok en kijk eens rond. Koop een camper desnoods en ga naar het strand staren! En ik zweer je dat als ik alleen maar aan mezelf hoefde te denken, ik dit al jaren geleden zou hebben gedaan. Maar ja, ik ben niet alleen in deze. We zijn een drietal en dat ligt dan meteen een stuk gecompliceerder. En ook al zouden we op één lijn komen en hier weg willen, dan is het nog maar de vraag of dat mogelijk is. De huizenverkoop ligt plat in Spanje. Alleen banken verkopen nog wat van de door hun teruggevorderde huizen tegen dumpprijzen, daarmee dus ook nog eens vals concurrerend met de particuliere verkopers. Bovendien vraag ik me af wie er hier in de omgeving wil kopen met het zwaard van de CorMed boven het hoofd hangend.

Maar toch.. voor iemand die bij voorbeeld gepensioneerd is en een redelijk makkelijke bisnis wil runnen, is dit natuurlijk ideaal. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, hoewel ze mijns inziens wel steeds schaarser worden. In de tussentijd moet ik dan gewoon maar wat mopperen zo af en toe, veel aardappelen eten en de overige tijd beter benutten met genieten van dit toch wel heel unieke paradijsje…

4 Reacties op “Huisje kopen?

  1. Sterkte met de financiële eindjes aan elkaar te knopen. Het ziet er prachtig uit en ik kom zeker nog eens langs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s