Mona Luza – Update

Mijn ‘vrienden’ op Facebook en Twitter worden er gek van, steeds opnieuw wissel ik van ‘ava’ (profielfoto). Ik durf zelfs te stellen dat velen van hen sinds kort aan mij denken als ze een Mona Lisa afgebeeld zien.

De mooiste vind ik zelf natuurlijk de door Ruud van Wijngaarden (@Hoof voor de twitters) geheel belangenloos gephotoshopte versie van een oude zwart-wit foto van mij, oorspronkelijk gemaakt door mijn vriendin Maureen Barkey met de toen al toepasselijke titel ‘Mona Lisa anno 1984′. Ik kijk op de gesjopte versie wat sipper dan op het wat origineel, maar dat komt alleen maar omdat mijn hoofd op de oorspronkelijke foto licht getild is waardoor het een uitdagender karakter heeft. Toch grappig hoe zo’n klein detail je hele uitdrukking kan veranderen.

f091d9b43866a8d202e86cdf281b521e_view

Docu0002

Intussen heb ik een bijzondere verzameling grappen en grollen met de Mona Lisa van het internet geplukt, sommige ervan zijn me door jullie ook aangegeven. Ik wil ze toch graag met jullie delen. De verzameling is verre van compleet en in de diepe grochten van Google zullen nog vele variaties op het thema te vinden zijn. Ik zal deze blog bij tijd en wijle dan ook wel verfrissen.