Rio Gaduarés

Vandaag hebben we een heerlijke  wandeling gemaakt langs de río Gaduarés. Een rivier waarvan ik nog nooit had gehoord, maar die niet ver van mijn huis stroomt.  Je hoeft alleen maar richting Montejaque te rijden, langs een prachtige smalle slingerweg, even voorbij de dam (die vergeefs is aangelegd omdat er geen bodemonderzoek was gedaan en het water in het reservoir even hard wegloopt als dat het er inkomt). Vlak voor het bereiken van het dorp Montejaque, is er een goed berijdbare landweg, waar je op de door jou gewenste plek je auto kan parkeren om dan te voet verder te gaan. Sinds kort is de wandelweg opgeknapt, waardoor het erg makkelijk lopen is.

rutapantaneta-001

Je passeert een boerderij, waardoor je pal langs lome koeien, slapende geiten en even verderop ook wat grazende schapen wandelt. Het typisch Mediterrane boslandschap is betoverend door de grillige vormen van de steen- en kurkeiken, begroeid met bloeiend mos, waartussen het zonlicht zijn weg zoekt. Veel woorden heb ik eigenlijk niet nodig. Wel beelden.

Deze diashow vereist JavaScript.

3 Reacties op “Rio Gaduarés

  1. Geweldig die zwart wit koe met lange hoorns, net een foutje van de natuur. En die roze bloempjes die kwam ik laatst ook voor het eerst tegen. Zo klein en zo mooi.

    • Die bloempjes groeien in het mos op die rotsen. Vermoedelijk zijn ze dit jaar veelvuldig te zien omdat het nog niet echt droog of te warm is. Heel bijzonder wel om te zien wat er op een rots allemaal groeit en bloeit!

  2. Pingback: Hiking in Ronda Mountains | Casa Vallecillo·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s