Golven

Het was een lange moeizame winter, die eindeloos leek te duren, ook vanwege de veelvuldige regens en het koude voorjaar. Bovendien hadden we geen cent te makken, voornamelijk wegens een niet al te handige planning van mij om in november/december grote verbouwingen uit te voeren in ons huurhuis en daardoor de altijd al slappe winter in te gaan zonder reserves. De combinatie van het slechte weer en de (angst voor de) economische crisis is voorspelbaar slecht voor ons toerisme hier in Zuid Spanje. Gelukkig had mijn lief een goede oogst uit de tuin en konden we veelal onze hoogstnodige boodschappen betalen uit de opbrengst van de verkoop van groenten en conserven.

In maart begon ik langzaam uit een hangerige winterslaap te ontwaken doordat ik gevraagd was om een kleine fototentoonstelling te maken voor een bar in Ronda. Ik moest het vooral zien als een oefening, een spielerei met mijn beelden.  Dit spelen met foto’s leverde mij uiteindelijk een mooie tentoonstelling op en ik heb toen al met al meer dan twintig van deze tweeluikjes verkocht. De enthousiaste reacties op mijn tentoonstelling waren hartverwarmend en resulteerde in een verplaatsing van het werk naar een andere lokatie, met nog wat nieuwe beelden erbij. En ook daar zijn werken verkocht. Fotografie was niet meer alleen leuk, maar ik zag ineens ook weer mogelijkheden om mijn foto’s ‘buiten Facebook’ te laten zien en kreeg er veel nieuwe energie van.

Vanaf mei begon de verhuur van ons huis weer wat aan te trekken, we kregen iets meer bewegingsruimte, hoewel nog steeds beperkt tot de essentie van de eerste levensbehoeften. We bespraken de mogelijkheid om ons huis te verkopen. Het leek mij enerzijds een opluchting als we de zware lasten van het onderhouden van twee huizen, land en alle infrastructuur er omheen kwijt zouden zijn. Maar anderzijds huilt je hart toch bij het bedenken dat je dit paradijsje op een woelige aardbol kwijt zou raken. Halfslachtig staat het op één plek te koop aangeboden, maar stiekem hopen we dat er niemand op gaat reageren..

Eind mei werd ik benaderd door hier in Spanje wonende Nederlandse kennissen, die vroegen of ik misschien wat van hun zaken kon waarnemen als zij een maand met vakantie zouden zijn. We kunnen het goed met elkaar vinden en al gaandeweg gaan we zien of we het wederzijds leuk vinden als ik ook daarna nog voor hun blijf werken. We sloten een prima deal voor de zomervakantie af; mijn uren tegen het maken van een officiële website voor mijn vakantiehuis. Ik heb nu jaren lopen rommelen met blogs, maar blijf ontevreden over de beperkte mogelijkheden van een gartis WordPress site, vooral de meertaligheid waarin je een vakantiehuis wil aanbieden.

En kon ik van de winter absoluut niet verzinnen wat voor een werk ik zou moeten zoeken om beter in ons onderhoud te kunnen voorzien, nu komen de aanbiedingen ineens binnenstromen. Ik weet niet waar het aan ligt, maar ik lijk de laatste tijd op een surfplank te staan en neem flinke golven. De mooiste golf was natuurlijk de opdracht van stills fotograaf voor de BBC. Dat valt wat mij betreft niet te evenaren (behalve dan nóg een nieuwe opdracht van de BBC, haha). Via die in alle opzichten geslaagde opdracht ben ik nog steeds in contact met iemand van de crew, die een huis in Ronda heeft gezien en dit wil kopen. Ik ben door hem gebombardeerd tot contactpersoon om hiervoor de onderhandelingen en afhandelingen te doen en een verbouwing te begeleiden. En goed betaald natuurlijk!

Een vertaalklus voor afgelopen maandag heb ik, met het zicht op mijn rooskleurige toekomst, afgewimpeld wegens vaag en zwaar onderbetaald. Dat voelde goed! En nu krijg ik in een mail de vraag of ik niet voor een in de UK wonende (bevriende) makelaar klanten wil begeleiden als vertaler bij het bezichtigen en kopen van huizen. Ik moet gaan oppassen dat ik door zoveel hoge golven niet ga verzuipen!

zwemmen of verzuipen..

8 Reacties op “Golven

  1. Heel fijn voor jullie! Een woelige periode kan zo tenminste gedeeltelijk wat rustiger aanvoelen!
    Lekker genieten!
    Marjolijn.

  2. Hoei! wat een leuk bericht om van je te lezen! Super! Een beetje meer geld geeft een hoop meer lucht. En leuke dingen om te doen ook!

    • Ja fijn vooruitzicht, hoewel het geld nog even op zich laat wachten. De eerste maand werken is een ruildienst voor een echte goede website van mijn vakantiehuis. Het werd hoog tijd! Maar straks, na het hoogseizoen, heb ik het geld nog veel harder nodig. Dus het komt allemaal goed 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s