A Summer’s Midlife Dream

Zij was in de bloei van haar leven. Vol energie, met een strakke huid en betoverende ogen. Ze had zigeunerbloed in zich. Maar was ook een tikje bipolair, wat haar nog aantrekkelijker maakte.

Hij naderde de vijftig  en zijn krachten namen af. Hij voelde alsof hij niet genoeg geleefd had. Jazeker, hij was gelukkig met zijn vrouw en hun dochters. Ze leefden in harmonie en hadden zelden ruzie met elkaar. Ook hadden ze na 25 jaar nog steeds een paar keer per week seks met elkaar. Hoewel hij dat meestal moest aanslingeren was zij toch vaak heel gewillig. Maar hij wilde meer. Hij zocht passie. Zijn hart wilde sprongen maken. Wild. Wilder.. Voor het te laat was. Voordat hij hem niet meer omhoog kreeg. Voordat zijn hart het begaf.

Zij wilde ook meer. Ze was teleurgesteld in de liefde en wilde gebalsemd worden. Haar man had het leven opgegeven. Hij ademde nog en deed zijn automatische handelingen. Hij deed eigenlijk ook alles wat zij hem vroeg, alsof hij haar brave vierde oudste kind was. Van de andere drie kinderen genoot ze wel, maar ze waren wel een handvol werk. Niet dat ze dat schuwde, ze zat boordevol energie. Ze kon er nog makkelijk één of meerdere minnaars bij hebben.

Ze ontmoeten elkaar op een dating site waar ze zich onafhankelijk van elkaar, elk vanuit hun eigen behoeftes, op hadden ingeschreven. Ze bleken vlakbij elkaar te wonen en besloten een keer af te spreken, uit nieuwsgierigheid. Het was een voorzichtige aftasting, want beiden voelden ze zich niet vrij en hadden een schuldgevoel naar hun partners toe. Maar er was een vonk overgesprongen. Die ze niet wilden blussen. Dus spraken ze af om voorlopig via Facebook contact te houden.

Ze liketen elkaar suf en al gauw begonnen hun dagelijkse conversaties in de privéchat. De pikanterieën vlogen over en weer en ze kwamen tot de conclusie dat dit toch wel heel frustrerend was. Een nieuwe afspraak lag in het verschiet. De kinderen werden bij schoonmoeder verwacht voor een weekend en zodoende kon zij ontsnappen. Of hij dat ook kon?

Hij zei in eerste instantie nee, maar kon niet ophouden om aan haar te denken. Eén keertje dan, om het vuur te doven dat in hem brandde. Dat nam hij zich voor. Zijn vrouw zou het vast niet merken, want ze had weekenddienst en de tienerdochters hadden al lang met hun vriendinnen afgesproken. Dus vertelde hij dat hij een weekendje ging kamperen. Lekker alleen om even bij te komen.

Ze ontmoetten elkaar bij het meer. In de broeiende zomerwarmte neukten ze zich een heel etmaal suf. Om elkaar vervolgens de volgende ochtend bevreemd aan te kijken. Wat de fuck zijn wij hier aan het doen? Beiden voelden ze de kans toenemen om waanzinnig verliefd  te worden op elkaar. En beiden zagen de praktische onmogelijkheden daarvan in. Ze hoefden niet eens te wachten op de herfst om te bedenken hoe een relatie tussen hen zou leiden tot een dramatische disruptie van hun beider gezinnen.

Ze gingen tegenover elkaar zitten. Ze pakten elkaars handen vast en keken elkaar tijdloos in de ogen. Ze kwamen aan in Het Grote Niets en voelden vrede met wat er zou gaan gebeuren.

Eenmaal weer thuis gekomen openden ze ieder in hun eigen woning hun tablet. Het vertrouwde blauwe schijnsel van facebook verlichtte hun gezichten. De handen haperden misschien even, maar gingen toch naar de knop.

Ze voelden zich alsof ze leegliepen. Er bleef alleen een loden omhulsel achter. En toen vielen ze, elk in hun eigen bed, in een levenslange droomloze slaap.

Romeo_and_juliet_brown

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s